Biografie

Ik ben Marijke van Ooijen en maak sinds begin 1990 poppen. Eerst waren dit bosfiguren en elfjes, vaak naar voorbeeld uit de boeken van Ria Odijk. Later heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen.

Na een aantal exposities werd mij gevraagd om les te geven. Dat ben ik gaan doen, thuis maar ook in een cultureel centrum. Na 7 jaar lesgeven was het tijd voor een beurs. Zo'n beurs is de eerste keer echt overweldigend. En geeft veel inspiratie om het de volgende keer weer beter en mooier te willen maken.

Sinds 2003 ben ik te vinden op de poppen- en berenbeurs in de Ahoy te Rotterdam. Daar ben ik in 2004 3e geworden met 'Muismens Adriana'. Dat was een bekroning van jaren hard werken.

De poppen- en berenbeurs 2005 in de Ahoy is voor mij een memorabele beurs geworden. Ik heb daar de 1e prijs gewonnen. De felbegeerde zilveren Poppenring. Dit keer met het muizentafereel "Mies en Mees". Omdat het een publieksprijs is, ben ik ook dan zeer trots op deze ring.

Na deze poppenbeurs hebben we de poppen weer ingepakt voor de volgende beurs. Deze beurs was helemaal in Moskou, waar ik speciaal voor was uitgenodigd. Daaf en ik hebben de sfeer van Rusland mogen proeven. En het Rode Plein is fantastisch! De Russen waren onder de indruk van mijn muizen waar ik erg blij mee ben. We hebben poppen verkocht, evenals vrienden gemaakt. Nu heb ik een uitnodiging gekregen om in Moskou les te geven, maar hierover moet ik nog even nadenken.

Inmiddels heb ik een geweldig atelier waar met plezier workshops gevolgd kunnen worden. En waar ik het heerlijk naar mijn zin heb en mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Mijn poppen worden gemaakt van fimoklei. De kleding wordt van stoffen gemaakt die ik met veel zorg bij elkaar zoek. Met wat antieke details maak ik het geheel af zodat mijn poppen een warme, nostalgische uitstraling hebben. Ik hou erg van de romantische, shabby stijl, vooral die een antieke uitstraling geeft.

U ben nu vast benieuwd geworden dus wens ik u heel veel kijkplezier en misschien tot ziens!!

Marijke van Ooijen

Gastenboek

Bekijk mijn gastenboek en laat een leuk berichtje achter! klik hier..

Verkoop

Wilt u meer informatie over de verkoop van mijn poppen en beren? lees meer..

Blog

Bekijk mijn blog waar nostalgie en romantiek elkaar ontmoeten! klik hier..

Scrapbook

Scrapbook vindt ik ook helemaal geweldig om te doen.. lekker knippen en plakken.. lees meer..

Contact

Atelier het Maantje
Windmolen 93
2291 KV Wateringen
tel: 0174-297561
marijke@marijkevanooijen.nl